Prevenirea si tratamentului parului crescut pe sub piele (Foliculita)

Parul crescut pe sub piele rezulta de obicei in urma rasului. Parul creste, in mod normal drept din centrul folicului. Parul drept are o sectiune circulara. Parul ondulat are sectiunea ovala si tinde sa se curbeze asemeni unei frunze. Firul de par in loc sa creasca drept se poate curba pe peretele folicului, acest lucru ducand la inflamarea tesutului – ca urmare pot apare cosuri sau chisturi(noduli).  Acest tip de leziuni se pot agrava, firul de par, continuand sa creasca pe sub piele, va produce o inflamare si mai mare a zonei. Aceste inflamari pot avea ca urmare cicatrici permanente sau modificari de culoare in piele.

Prevenire si tratament:


Cu cat firul de par este taiat mai des (ras, smulgere) cu atat creste posibilitatea aparitiei firelor crescute pe sub piele. Cremele epilatoare produc un fir de par rotunjit a carui posibilitate de crestere pe sub piele e foarte scazuta, dar multe persoane sunt  iritate de mirosul neplacut si de chimicalele din crema.
Prin intermediul IPL se previne aparitia firului de par in zonele cu risc mare de inflamare si inlocuieste (in cazurile in care firul de par opune rezistenta) firele groase cu fire mai moi si mai mici cu risc foarte mic de a creste pe sub piele.