Cum creste parul?

Exista multi factori care influenteaza cresterea parului: varsta, sexul, hormonii, etnia, localizarea parului pe corp, anotimpurile, etc.

Cresterea parului se petrece in trei etape:
  1. Faza anagena a firului de par este faza de crestere propriu-zisa. In aceasta faza firul de par contine melanina in abundenta. Aceasta faza poate dura si ani de zile, astfel incat majoritatea firelor sunt in perioada de crestere.
  2. Faza catagena sau de regresie – partea inferioara a firului de par nu mai creste, dar inca nu se desprinde. Aceasta faza dureaza intre 2 si 4 saptamani si afecteaza aproximativ 5% din firele de par.
  3. Faza telogena sau de repaus – firul de par se desprinde si cade si un nou fir incepe sa se formeze. Aceasta faza poate dura cateva saptamani sau chiar luni – aproximativ 15% din firele de par se afla in aceasta faza
In concluzie, parul creste in etape, unele fire de par incepand sa creasca dupa perioade mai indelungate. Din pacate, terapia IPL trebuie sa afecteze foliculul de par in starea sa de crestere, pentru ca epilarea sa functioneze corect. Deci daca in urma unui tratament cu IPL la o perioada mai scurta sau mai indelungata vor mai apare noi fire de par nu trebuie sa considerati in mod eronat ca epilarea nu a fost eficienta – pur si simplu firele de par trebuiesc prinse in faza de crestere pentru a fi distruse.