Despre IPL

 Exista multe tehnologii care promit oprirea cresterii parului nedorit si care sa nu afecteze tesuturile inconjuratoare. Dintre acestea, IPL devine cea mai populara. El poate indeparta parul nedorit de pe corp mult mai rapid, confortabil si efficient decat orice alta metoda.  

 Indiferent daca sunteti femeie sau barbat, tanar sau matur, epilarea cu IPL este o alternative fiabila la ras, smulgere, ceara, electroliza sau cremele epilatoare. In functie de dorintele si nevoile dumneavoastra, pot fi tratate cu IPL majoritatea zonelor corpului.
Aceasta tehnologie moderna ofera posibilitatea unor aplicatii variate folosind lumina blanda. Epilarea, tratamentele de intinerire a pielii, tratamentul acneei si cel al leziunilor vasculare si pigmentare au devenit rapide si usor de efectuat.
   

Despre aparatul Green Flash

 Terapiile cu Green Flash au la baza principiul fotodermolizei selective. Mecanismul implica absorbtia locala selectiva a luminii pulsate, cu intensitate mare, cu lungimi de unda care sunt absorbite de tesuturile tinta (cromofore).
Cromoforele absorb energia luminoasa directionata, aceasta fiind apoi transformata in caldura, la nivelul tesutului – tinta crescand temperatura pana ce se produce coagularea la acest nivel.

Astfel leziunea – tinta poate fi tratata selectiv fara afectarea tesuturilor inconjuratoare. Sondele terapeutice, prevazute cu diferite filtre permit realizarea cu ajutorul Green Flash a unor tratamente precise si eficiente. Dimensiunea mare a spotului 12,5 cm2 asigura rapiditatea si acuratetea tratamentului.

Spre deosebire de laserele cu lungime de unda constanta, tehnologia IPL permite selectia din intregul spectru, astfel:
  • adaptarea lungimii de unda in functie de culoarea pielii, culoarea si grosimea firului de par al fiecarui pacient;
  • tratarea eficienta a celor mai multe tipuri de par (culoare/grosime) si pentru majoritatea foto-tipurilor pielii;
  • indepartarea parului de pe orice locatie: fata/corp.
   

Procedura de tratament

 
 In cadrul consultatiei, medicul dermatolog va verifica starea sanatatii dvs, va va examina pielea si va va recomanda tratamentul optim. In caz ca se poate
 face tratamentul, se va realiza un test al pielii cu aparatul pentru a verifica gradul de rezistenta. In urma consultului, medicul va stabili de cate tratamente este nevoie precum si numarul de impulsuri, durata lor si intensitatea.
  1. Inainte de tratament: Se ajusteaza lungimea de unda si durata pulsului la tipul firului de par si al tesutului. IPL este transmisa in mod selectiv in foliculul de par fara a rani epiderma 
  2. In timpul tratamentului: Prin introducerea de caldura in folicul, o parte din energia IPL este absorbita de pigment, in timp ce restul de energie penetreaza dermul si este absorbita direct in firul de par – astfel sunt distruse celulele responsabile cu cresterea firelor de par.