Voi avea nevoie de mai mult de o sedinta de IPL?

De obicei este nevoie de 4-8 sedinte pentru a obtine o reducere permanenta a cresterii firelor de par. Motivul este ca la un moment dat o parte din firele de par nu se vor regasi in faza de crestere activa - anagena. Din acest motiv, tratamentele se fac la perioade de timp diferite pentru a putea trata si firele de par care nu au fost prinse in tratamentele anterioare. Distanta intre sedinte este de obicei de maxim 4 saptamani pentru zona fetei si de maxim 6 saptamani pentru restul corpului.
 

Ce contraindicatii are epilarea cu IPL?

Tratamentul cu IPL este contraindicat in urmatoarele cazuri:
- pacienti cu epilepsie sau diabet zaharat.
- paciente gravide sau care alapteaza.
- eczema in zona pe care se doreste IPL.
- pacemakere, implante metalice.
- medicatie fotosensibilizanta.
- cu o zi inainte/dupa sauna.
- mai putin de 4-6 saptamani de la expunere la soare sau solar.
- epilare cu alte metode de epilare prin smulgere (ceara, penseta sau electroliza) cu mai putin de 1 luna fata de data la care se doreste tratament    cu  IPL; fara metode de epilare prin smulgere intre sedintele de IPL.
- raderea parului cu mai putin de 2 zile/ epilare cu crema cu mai putin de 1 saptamana fata de data la care se doreste tratament cu IPL.
 

Ce este IPL?

IPL este o tehnologie noua care se bazeaza, spre deosebire de laseri, pe emiterea de lumina pulsata de intensitati diferite; in functie de adancimea de penetrare in piele, IPL se poate folosi la epilarea parului nedorit, foto-intinerirea pielii, reducerea ridurilor si eliminarea micilor vene inestetice (telangiectazii).
   

In ce consta o consultatie tipica IPL?

Mai intai trebuie sa va programati telefonic sau prin intermediul email-ului. In cadrul consultatiei, medicul dermatolog va verifica starea sanatatii dvs, va va examina pielea si va va recomanda tratamentul optim. In caz ca se poate face tratamentul, se va realiza un test al pielii cu aparatul pentru a verifica gradul de rezistenta. In urma consultului, medicul va stabili de cate tratamente este nevoie precum si numarul de impulsuri, durata lor si intensitatea.
 

Ce trebuie sa fac dupa un tratament cu IPL?

Cel mai important lucru este sa va protejati zona care a fost supusa tratamentului de radiatiile UV (indiferent daca e vorba de lumina naturala sau solar).
   

Tratamentul cu IPL doare?

Fiecare pacient are un grad de sensibilitate mai scazut sau mai ridicat. In timpul tratamentului este posibil sa simtiti o usoara caldura sau chiar o mica ciupitura. Din acest motiv, in urma tratamentului se aplica o crema calmanta pe zona expusa la IPL.
 

Cand incep sa se vada rezultatele?

In urma primei sedinte de epilare cu lumina pulsata, parul va incepe sa cada (timp de 1-2 saptamani) – sunt eliminate aproximativ 60% din totalul firelor de par. Este necesara repetarea tratamentului pentru a surprinde firele de par in toate stadiile de crestere. (pentru mai multe detalii accesati articolul despre fazele cresterii firului de par - aici)
   

Cat dureaza un tratament cu IPL?

Durata tratamentului de epilare depinde de tipul pielii, culoarea si grosimea firului de par. Iata cateva date estimative:

ZONA DURATA
Spate 1½ -3 ore
Umeri 10-20 minute
Antebrate 1-2 minute
Linia Bikini 8-10 minute
Mustata 2-3 minute
Obraz 2-3 minute
Picioare 1½ -3 ore

Sunt necesare intre 4-6 tratamente pentru eliminarea completa a parului, iar pentru persoanele care au folosit epilare cu ceara sau pensete sunt necesare inca 2 sedinte maxim.

 

Cum va arata zona dupa tratament?

In unele cazuri pielea va fi un pic inrosita, asemeni unei mici arsuri solare – acest lucru va persista pentru maxim 12-24 de ore. Pielea este catifelata, asemanator ca dupa un tratament cu ceara, dar mai pot exista fire de par reziduale care se desprind singure in timpul baii sau dusului.
   

Cum afecteaza nivelul de pilozitate pretul tratamentului cu IPL?

Numarul de sedinte IPL este dependent de mai multe variabile: localizare, grosimea firului de par, tipul pielii si culoarea parului.
Pentru epilarea IPL, preturile si numarul de spoturi sunt estimate pentru o pilozitate medie. Pentru cazurile in care pilozitatea zonei tratate este peste medie, vor trebui aplicate un numar suplimentar de spoturi pentru a obtine rezultate optime. Aceste spoturi suplimentare se vor aplica numai la cererea clientului si se vor tarifa in plus fata de pretul pe sedinta sau pe pachetul achizitionat de client. Tariful aplicat este de 3 euro/spot suplimentar.